Hoe werkt cryptocurrency?

Stap 1

Hoe werkt cryptocurrency? Wees je bewust van de voordelen van Cryptocurrency. De belangrijkste voordelen zijn lage kosten, bescherming tegen identiteitsfraude, bescherming tegen betalingsfraude en onmiddellijk overmaking.

Stap 2

Wallet aanmaken – Allereerst is het van belang dat je een altcoin wallet hebt, dit is de portemonnee waar je je altcoins in bewaart. Met behulp van je wallet kun je ook cryptocurrencies versturen en ontvangen. De officiële wallet is te downloaden via de officiële bitcoinsite bitcoin.org. Als je de altcoin wallet start gaat deze alle transacties van het netwerk downloaden. Ondertussen kun je al wel gebruik maken van je wallet, maar het duurt dan even voordat de transacties zichtbaar zijn.

Stap 3

Kopen – In Nederland & België kun je het gemakkelijkste cryptocurrencies kopen met behulp van de diensten van BTCDirect, LiteBit, Safello, Bitonic, CryptoPay of SpectroCoin. Deze altcoinexchange platforms accepteren iDEAL om Euro’s snel om te zetten in altcoins. Bitonic heeft de meest gevestigde naam op het gebied van advies over Bitcoins.

Stap 4

Gebruiken – Het uitgeven van cryptocurrency stelt niet meer voor dan het inscannen van een qrcode en het drukken op een knop op je computer of smartphone. Bij cryptocurrency doe je, net als bij cashgeld, een zogenaamde “push”-transactie, jij stuurt het geld in plaats van dat het geld bij je afgeschreven wordt. Niet langer meer hoef je overbodige persoonlijke gegevens in te vullen en niet langer meer hoef je allerlei instanties toegang te geven tot jouw bankrekening.

Heeft u nog vragen? U kan ons steeds contacteren.